Rengøring

Du kan maksimalt få hjælp til rengøring på et areal, der svarer til en 2-værelses lejlighed på ca. 67 m2. Hvis boligen er større, kan rummene rengøres på skift. Du skal aftale den konkrete ordning med din leverandør.

Rengøringen foregår kun, når du er hjemme. Hvis den faste dag falder på en helligdag, kommer hjemmehjælperen i dagene umiddelbart før eller efter. Normalt kan der ikke tilbydes en ny tid, hvis du selv aflyser hjælpen. Hvis personalet undtagelsesvis ikke kan komme, får du en ny tid inden for en uge.

I afgørelsesbrevet fra visitationsafdelingen kan du se, hvilke opgaver du kan få hjælp til.

Rengøring kan omfatte følgende opgaver:

Entre: Støvsugning, gulvvask samt aftørring af støv

Soveværelse: Støvsugning, gulvvask, aftørring af støv samt skift af sengetøj

Badeværelse: Rengøring af håndvask, tilstødende væg, toilet, badekar og øvrigt inventar samt gulvvask

Opholdsstue: Støvsugning af gulv, gulvtæpper samt gulvpaneler og polstrede møbler. Gulvvask og aftørring af støv i ståhøjde

Køkken: Støvsugning, gulvvask, rengøring af køkkenbord og hårde hvidevarer (udvendigt) samt evt. afrimning/aftørring af køleskab og fryser

Generelt: Blomstervanding, oprydning, udluftning, rystning af dørmåtte samt indvendig vinduespudsning.

Det er ikke muligt af få hjælp til udvendig vinduespudsning, flytning af tunge møbler, opvask og oprydning efter gæster, snerydning, havearbejde, ekstraordinær rengøring på grund af dyr, rengøring efter flytning og håndværkere samt hovedrengøring.

Der visiteres efter Kvalitetsstandarderne på ældreområdet, Randers Kommune.

Ønsker du at søge om denne hjælp, kan du kontakte Visitationsenheden på telefon 89 15 25 50.