Dæk og slange

Pr. 1. januar 2016 skifter værkstedet på Hjælpemiddelhuset ikke længere dæk og slanger på manuelle kørestole, el-kørestole, el-køretøjer m.v.

Hjælpemiddelhuset har i stedet valgt at fokusere på de reparationer, der ligger inden for lovgivningen, for på denne måde at yde den bedste service hurtigst muligt til borgerne. Disse reparationer bliver derfor ikke længere forsinket af ydelser som skift af dæk og slanger, som ligger uden for vores servicetilbud.

Vi har undersøgt markedet for forhandlere, der fremadrettet vil kunne hjælpe borgerne med at få skiftet dæk og slange på kørestole m.v. Nedenfor er nogle bud på forhandlere, som har lovet at stille op til denne service. I er selvfølgelig velkomne til at bruge andre cykelhandlere.

For manuelle kørestole kan vi henvise til følgende cykelhandler, som kan varetage disse opgaver:

  • Vesterport Cykellager, Vestergade 66, 8900 Randers C, tlf. 8642 3161

For el-køretøjer bevilget som hjælpemiddel:

  • Jydsk Handi Service, www.jydskhandiservice.dk, tlf. 7526 0207
  • Jysk El-scooter & Rehab, Torvebryggen 10, 8900 Randers C, tlf. 4030 3212
  • Hr. Jørgensen, tlf. 6088 0994
  • Norddjurs Handi Dæk, Gl. Kirkevej 3, 8961 Allingåbro, www.norddjurshandidæk.dk, tlf. 9384 8497

Betaling

Ansøgeren betaler selv udgiften til den første årlige udskiftning på "første køretøj eller eneste køretøj".

Der ydes hjælp til udskiftning af dæk og slanger til kørestole, hvis der er behov for mere end én årlig udskiftning. "Første årlige" tager udgangspunkt i en aktuel dato, forstået som en periode inden for 12 måneder og ikke pr. kalenderår.

Det vil fremover betyde, at borgere skal kunne fremvise regning for første årlige udskiftning, når de henvender sig til administrationen på Hjælpemiddelhuset for at få refusion for ekstra skift.